Ga naar Content
Noord-Holland

Loverboys actief rondom vmbo-school in Laren

14 oktober 2017, 18.05 uur · Aangepast 14 oktober 2017, 18.16 uur
Door: · Foto: ANP/Roos Koole

LAREN Er heerst onrust bij college De Brink in Laren. nadat bekend werd dat twee loverboys actief zijn in de omgeving van de vmbo-school. Vier meisjes zijn al ten prooi gevallen aan de onbetrouwbare casanova's. Dat meldt de Gooi- en Eemlander vandaag.

De ouders van de leerlingen, die uit de hele regio komen, zijn geïnformeerd. Volgens directeur Raymond Kok is de school er gelukkig vroeg bij. "Er is sprake van loverboy-praktijken", vertelt hij aan de krant. "Benaderen via social media, cadeaus geven, inpalmen, isoleren van directe familie en vrienden.

"Eén van de meisjes is tot over haar oren verliefd op een van die jongens", licht hij verder toe. "Dat geeft thuis veel gedoe, maar ze begrijpt ook wel dat er een andere kant aan het verhaal zit. Het is volgens de politie de beginfase."

In gesprek
Docenten stonden aan de basis van de ontdekking van de activiteiten van de loverboys. "Al snel gaat een verhaal rond, vmbo-leerlingen hebben hun hart op de tong", aldus de directeur. Hij geeft aan dat de school met vier meisjes in gesprek is gegaan. "Ze zijn benaderd door twee jongens. In één geval zelfs agressief."

Er zijn verschillende maatregelen genomen. Met de ouders van een meisje is bijvoorbeeld afgesproken dat ze haar naar school brengen en halen. Ook houdt de politie meer dan normaal toezicht in Laren. In een brief aan de ouders roept de directeur hen op waakzaam te zijn. Volgens hem is de situatie 'onder controle, maar nog niet van de baan'. "Ga met ze in gesprek, bekijk hun telefoon", waarschuwt hij.