Voor de negende keer op rij geen overwinning voor FC Volendam

13 oktober 2017, 22.04 uur · Aangepast 14 oktober 2017, 13.35 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

EINDHOVEN Wederom geen drie punten voor FC Volendam. De ploeg van Misha Salden speelde een matige wedstrijd en verloor terecht met 1-0 van FC Eindhoven. De Volendammers wachten nu al negen wedstrijden op een overwinning.

Weinig grote kansen kreeg FC Volendam in de eerste helft. De ploeg van Misha Salden, die voor de wedstrijd het vertrouwen van het bestuur kreeg, zag Joey Veerman en Dylan Mertens een poging wagen, maar zonder succes.

Eindhoven op 1-0
Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Uit een voorzet van links won Elton Kabanga het duel van Paul Kok en knikte de bal tegen de touwen. Vlak voor de pauze kreeg Teije ten Den een kansje, maar hij miste de bal op een haar.

In de 70e minuut kreeg doelpuntenmaker Kabangu een niet te missen kans, maar gelukkig voor FC Volendam deed hij dat wel. De bezoekers kregen zelf pas een kans in de 72e minuut, maar de vrije trap van Veerman eindigde in de muur.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 13 oktober 2017

Slotfase
In de 77e minuut kreeg Kevin Visser een mogelijkheid, maar de middenvelder kreeg de bal niet voorbij doelman Ruud Swinkels. In de kluts kreeg FC Volendam na 88 minuten nog een klein kansje, maar de bal viel net niet goed. In de blessuretijd kopte Kok de bal naast.

FC Volendam is nog altijd de nummer 19 in de Jupiler League met vier punten. FC Eindhoven stijgt naar de elfde plaats met elf punten.

Opstelling Eindhoven: Swinkels; Horsten, De Wilde, Matthys, De Silva; Van Landschoot, Van den Boomen (Deschilder/58), Swinnen; Kada (Van de Velde/74), Lieder (Vaerenbergh/90+2), Kabangu

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Evers, Klinkenberg, Schouten, Kok; Visser, Veerman, Mertens (Runderkamp/84); Pedro (Antwi/66), Ten Den (Stroo/58), Doodeman.