Levensbeschouwing: christelijke verhalen met theatrale noot

ENKHUIZEN - Bijbellezingen saai? Niet als het aan Kees Posthumus ligt. De theoloog en verhalenverteller steekt christelijke verhalen graag in een nieuw jasje. Met een theatrale en muzikale noot vertelt Posthumus over Christus, Exodus en de Reformatie.

"Wat ik doe, is Bijbelverhalen opnieuw vertellen", zegt Kees Posthumus. "Ik maak ze wat leuker, wat spannender en wat verrassender." 

Zijn nieuwste voorstelling 'Kom naar voren!' gaat niet over de Bijbel, maar over de reformatie. Posthumus licht tien sleutelfiguren uit die periode in zijn voorstelling uit.

Woelige tijd
Allemaal mogen ze hun verhaal doen. Kees: "De meeste mensen kennen Luther en Calvijn wel. We hebben nog acht andere personen die een rol speelde in de woelige tijd van de Reformatie." 

De aanleiding voor de voorstelling is de 500ste verjaardag van de reformatie. "De mensen die de Reformatie startten, waren hele dappere mensen", aldus Posthumus.

'Ik wil het anders'
"Dat wil ik ook aan de mensen laten zien: als iets je beweegt, als je iets heel belangrijk vindt in het leven, dan moet je er voor gaan staan. Dan moet je er voor uitkomen en zeggen: ik wil het anders."

Meer over dit onderwerp:
West-Friesland enkhuizen
Deel dit artikel:

Reageren

Recent nieuws