Ga naar Content

Kok Jason (20) strijdt in Abu Dhabi om wereldtitel

VELSERBROEK Jason de Haan mag dan pas 20 jaar zijn, maar de jonge kok mag zich meten met de groten der gastronomie. De Velserbroeker vertrekt vanavond naar Abu Dhabi voor het WK Skills voor beroepen, waar hij zich wil laten kronen tot de beste kok van de wereld. "Winnen is belangrijker dan meedoen."

Aan zelfvertrouwen ontbreekt het de Jason in ieder geval niet. Ook niet aan de voorbereiding om zijn 40 tegenstanders - allen nationaal kampioen kok - te verslaan met zijn beste gerechten. "Een idee voor een recept krijg ik soms midden in de nacht, dat ga ik dan meteen opschrijven", vertelt hij.

Kritisch
"Als je er zo mee bezig bent, word je ook heel kritisch. Soms zie ik mensen mijn gerecht uitvoeren en dan doen ze het net niet helemaal goed. Dan wil ik net even dat dingetje uitvoeren waardoor het eten wordt zoals ik het had bedacht", aldus Jason tegenover NH Nieuws.

Rond 22.00 uur vanavond stapt hij samen met Team Nederland op het vliegtuig naar Abu Dhabi om een gooi te doen naar de titel in zijn klasse.  Alleen de eerste plek telt, vindt de kok. "Je hebt niets aan een tweede plek, want je doet mee aan een wedstrijd om 'm te winnen."

Foto: NH Nieuws