Ga naar Content
Noord-Holland

Formule 1-wagens door Amsterdam? Zo klinkt dat ongeveer

10 oktober 2017, 18.59 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM (AT5) Een Grand Prix door de straten van Amsterdam? Best een goed idee, vinden de bazen van het Formule 1-circus. Mocht het ooit zover komen, dan zou het de tweede keer in de geschiedenis zijn dat er een Formule 1-wagen door de straten racet.

In 2005 was Nederlander Christijan Albers de eerste coureur die een Formule 1-auto door de stad stuurde. Echt ver kwam de Minardi van Aalberts niet. Een klein stukje Rembrandtplein en Reguliersbreestraat werd er gereden: langer was de rit van Albers niet. De demonstratie maakte deel uit van een sponsorbijeenkomst van het Minardi-team. 

Lees ook: 'Grand Prix in Zandvoort komt er niet: veel te duur'

Vanzelfsprekend ging het dan ook niet écht hard. Wel maakte de demonstratie mooi duidelijk hoeveel lawaai een 'grand prix van Amsterdam' met zich mee zou brengen.

De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg heeft in ieder geval geen trek in een herhaling van het kunstje uit 2005. De VVD'er laat weten dat hij het prima vindt als de bolides hun rondes rijden op het circuit van 'Amsterdam Beach' in Zandvoort, maar dat de snelheidduivels niet door de binnenstad van Amsterdam hoeven te scheuren.

In Amsterdam? Prima maar dan wel in Amsterdam Beach waar een mooi circuit ligt en niet in de binnenstad van Amsterdam https://t.co/vdaBTqhIPn

— Eric van der Burg (@ericvanderburg) 10 oktober 2017