Ga naar Content
Sport

Honig moet trip naar EK in Berlijn zelf betalen

10 oktober 2017, 18.10 uur · Aangepast 10 oktober 2017, 18.36 uur
Door: · Foto: NH Sport/Thomas Brood

ZAANDAM Reinier Honig moet zelf zijn reis en verblijf betalen voor het EK baanwielrennen in Berlijn, dat van 19 tot en met 22 oktober wordt gehouden. Voor dit Europese kampioenschap zijn zes Noord-Hollanders opgeroepen.

Honig neemt deel aan het onderdeel stayeren en dat is volgens de UCI, de internationale wielerbond, geen topsport. De KNWU zegt daardoor maar een minimale subsidie te kunnen verlenen voor deze vorm van het baanwielrennen. "Het is zo dat er geen apart WK voor stayeren is en dat het ook geen olympische sport is. Wij hebben een bepaald budget waar wij het mee moeten doen en dan moet je keuzes maken", aldus communicatiemedewerker Jeffrey Kimmels van het KNWU.

Toch is Reinier Honig het niet eens met de beslissing "Er zijn meerdere onderdelen binnen dit EK die olympisch niet meetellen en geen WK hebben. Maar toch word er voor gekozen om die wel te subsidiëren." Maar hij laat zich niet tegenhouden "Dat het KNWU hun zaakjes niet helemaal op orde heeft gaat mij niet thuishouden, ik ga natuurlijk wel gewoon meedoen."

Er zijn naast Honig nog vijf Noord-Hollanders die deelnemen aan het EK: 

  • Matthijs Büchli komt uit op de teamsprint en de keirin
  • Yoeri Havik rijdt samen met Wim Stroetinga de koppelkoers
  • Amy Pieters doet mee aan het onderdeel scratch en rijdt samen met Kirsten Wild de koppelkoers
  • Dion Beukeboom komt uit op de individuele achtervolging en het stayeren
  • Roy Pieters doet mee aan de afvalkoers