Ga naar Content

Brandveiligheidsonderzoek: 'Zoontje rende de trap op en riep dat er brand was'

AMSTERDAM Nu het weer kouder wordt en de kachel vaker aangaat, komen woningbranden vaker voor. Mede daarom willen we via het NH Nieuws panel brandveiligheidsonderzoek weten wat jij doet aan brandveiligheid, wat jouw ervaringen zijn en of je nog tips binnen hebt. Inmiddels hebben we al honderden reacties binnen, maar ook jij kan nog meedoen door je aan te melden.

Brand is een ingrijpende gebeurtenis, zo blijkt wel uit de reacties. Zo vertelt een panellid uit de gemeente Zaanstad hoe haar zoontje haar kwam waarschuwen. "Mijn man en ik waren nog boven op de slaapkamer, toen mijn zoontje van 8 de trap op rende en vertelde dat er brand was nadat een kaars was omgevallen. Gelukkig konden we het snel doven." Ook Hetty Otto uit Heemskerk had de jaarwisseling in 2003 anders voorgesteld. "Er vloog een lawinepijl bij onze keuken door het raam. Alles was kapot en de keuken vernield, en die vloog ook nog in brand."

Voor het NH Panel brandveiligheidsonderzoek zijn we benieuwd naar jouw ervaringen en ook welke maatregelen jij hebt genomen voor je eigen veiligheid. Als je huurt, doet je huisbaas voldoende? Heb je wel eens een brand meegemaakt? En wat doe je allemaal om brand te voorkomen? Heb je bijvoorbeeld een rookmelder, laat je de schoorsteen regelmatig vegen of pak je het helemaal anders aan? 

Ben je nog geen lid van het NH Nieuws panel? Meld je dan aan, dan krijg je zo snel mogelijk een uitnodiging voor het onderzoek. Meedoen aan de enquête kan tot en met dinsdag 17 oktober.

Meer weten over het NH Nieuws panel, bekijk dan hier alles over eerdere onderzoeken.

Gemiddeld één keer per maand zullen de panelleden via de e-mail een online vragenlijst krijgen. Je bepaalt natuurlijk zelf of je meedoet. Als je niet meer wilt meedoen, meld je je weer af. Inmiddels telt het NH Nieuws panel ruim 700 leden.

Foto: ANP/ Beeldbewerking NH