Ga naar Content
Noord-Holland

Vrouw (39) zwaargewond nadat wildvreemde haar bruut van fiets duwde: "Ik wil weten wie dit heeft gedaan"

10 oktober 2017, 14.47 uur · Aangepast 10 oktober 2017, 15.04 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Gebroken bekken, bloed in haar hersenen, een hersenschudding en verschillende forse blauwe plekken. Martje (39) werd zondagochtend uit het niets van haar fiets geduwd op de Weteringschans in Amsterdam, verloor haar bewustzijn en belandde met fikse verwondingen in het ziekenhuis.

"Ik fietste rond 4.30 uur na werk naar huis en zag uit mijn ooghoek een blonde blanke man op me af komen rennen", vertelt Martje aan NH Nieuws. "Toen ik keek wat er aan de hand was, werd ik van mijn fiets geduwd." Ze viel en raakte met haar hoofd de grond, waarna ze buiten bewustzijn raakte. 

Ze kan zich verder maar weinig van het voorval herinneren. Toen ze vlak na haar val wakker werd, zat ze met een meisje op de stoep. "Zij vertelde me dat de man die me had aangevallen, meteen een paar rake klappen heeft gehad van vermoedelijk een stel toeristen, een paar mannen die Engels spraken."

Even later werd Martje door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar ze moest blijven omdat er wat bloed in haar hersenen zat, ze een fikse hersenschudding had en haar bekken bleek te zijn gebroken. 

Morfine
Sinds gistermiddag is Martje weer thuis. Met een flinke voorraad morfine, want ze heeft veel pijn. Voorlopig moet ze zich met een rollator en een looprek zien te redden. "Waarschijnlijk ben ik zes tot acht weken afhankelijk van m'n hulpmiddelen en zal de pijn zo'n drie maanden duren."

"Je verwacht niet dat iemand op je uit is", vervolgt ze. Martje verwacht dat ze vandaag of morgen aangifte kan doen van de mishandeling, maar startte op Facebook zelf ook een zoektocht naar de dader. "De politie heeft camerabeelden opgevraagd, maar ik denk dat ik die zelf niet te zien krijg. Maar ik wil wél graag weten wat er is gebeurd, wie de dader is en vooral waarom hij dit heeft gedaan."