Ga naar Content
Noord-Holland

Kaartjes Nederland-Zweden overspoelen Marktplaats: "Wie wil twee tickets voor dé sensatiewedstrijd?"

10 oktober 2017, 09.02 uur · Aangepast 10 oktober 2017, 09.38 uur
Door: · Foto: ANP

AMSTERDAM Wie wil vanavond nog in de Johan Cruijff Arena zitten nu het alleen theoretisch nog mogelijk is dat Oranje zich plaatst voor het WK? Veel mensen die al een kaartje voor Nederland-Zweden hebben, willen er maar al te graag van af, zo is te zien op Marktplaats. Tickets worden er massaal aangeboden.

Onder de verkopers bevinden zich ook veel Noord-Hollanders. Zo heeft Tom uit IJmuiden al z'n enthousiasme uit de kast getrokken om een nieuwe eigenaar te vinden voor z'n kaartjes: "Ik heb nog 2 tickets voor Nederland-Zweden. De Sensatiewedstrijd!!! GENIET!!!!!"

Sfeervak
Huupya uit Heemstede heeft twee kaarten te koop. "In het sfeervak", zegt hij er opgetogen bij. De originele prijs is 30 euro, vervolgt Huupya, maar deze twee kaartjes mogen al voor 20 euro weg. 

Waar Tristan uit Hoofddorp 160 euro verlangt voor twee zitplaatsen naast elkaar in vak 120, gooit Bjorn uit Hilversum ze in de 'aanbieding'. Zijn tickets voor vak 401 zijn eigenlijk 23 euro per stuk, maar wie bereid is om 40 euro neer te leggen, mag ze komen ophalen.

Toch is het nog maar de vraag hoeveel aanbieders voor vanavond zaken kunnen doen. Op verschillende advertenties wordt door grappenmakers - of moeten we zeggen 'Oranjehaters'? - een bod van 0,01 euro gedaan.