Ga naar Content
Noord-Holland

Slimme koper maakt binnen paar uur drie ton winst op net gekocht huis

9 oktober 2017, 19.23 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 22.27 uur
Door: · Foto: Google Streetview

HAARLEM Een opmerkelijk tafereel in Haarlem: daar werd een monumentaal pand, dat door de gemeente aan huurders werd verkocht voor ruim vijf ton, binnen drie uur alweer doorverkocht met een winst van meer dan drie ton.

Dat meldt het Haarlems Dagblad. De transactie vond op 15 september plaats. Om 11.37 uur verkocht de gemeente voor een bedrag van 525.000 euro de woning aan de Kleine Houtstraat 116 aan de huurder van het pand. Iets meer dan twee uur later werd het pand weer doorverkocht voor 835.000 euro. Een dikke winst van ruim drie ton. 

Raadslid Wybren van Haga van de VVD ontdekte deze opmerkelijke transactie omdat het huis inmiddels op Funda alweer te koop staat voor minimaal een miljoen euro. Hij stelt nu vragen aan het college B en W. Van Haga wil opheldering of de taxateurs hun werk goed hebben gedaan. De VVD pleit voor een 'onmiddelijke verkoopstop' tot alle zaken op orde zijn.

Meer waard
In maart van dit jaar werd door het college besloten het pand, na een taxatie begin vorig jaar, te verkopen voor 525.000 euro. De taxateur zou hebben gezegd dat het pand hooguit tien procent meer waard zou worden. Toch besloot de commissie het voor het huidige bedrag in de verkoop te doen ondanks bezwaren van de VVD, Trots en Hart voor Haarlem. Zij vonden dat het opnieuw getaxeerd moest worden zodat het tegen de huidige marktwaarde kon worden verkocht.