Ga naar Content
Noord-Holland

Man (27) opgepakt in verband met vermissing Anne Faber

9 oktober 2017, 18.45 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 20.52 uur
Door: · Foto: Nathanael Fidder

DEN DOLDER In verband met de vermissing van Anne Faber (25) uit Utrecht is een verdachte aangehouden. Het gaat om een een 27-jarige man uit Zeewolde die in een instelling zat in Den Dolder. Hij is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vermissing van Faber. Anne is nog steeds vermist.

Rechercheurs kregen hem gisteren in het vizier. Ze hielden hem in de gaten in de hoop dat Faber zo kon worden teruggevonden. Toen dat niet gebeurde, werd hij alsnog opgepakt. De man zat een lange straf uit voor gewelds- en zedendelicten. Hij was zoals de politie het omschrijft, "geleidelijk aan het terugkeren in de samenleving". 

Lees ook: Defensie zoekt mee naar vermiste Anne Faber

Anne vertrok op 29 september uit Utrecht voor een fietstocht, maar sindsdien is niets meer van haar vernomen. Ze zou de dag daarna nog een afspraak in Amsterdam hebben, maar daar kwam ze nooit aan. 

Lees ook: Nog geen spoor van vermiste Anne Faber: 'Ongeluk ligt niet voor de hand'

Vorige week werd in Huis ter Heide de jas gevonden van de vermiste vrouw. Donderdagavond werd in de vijver in dezelfde plaats een omafiets gevonden die hoogstwaarschijnlijk van haar is. Vrijdag werd een rugzak aangetroffen die waarschijnlijk van Anne is.

Lees ook: Vermoedelijke fietsroute vermiste Anne Faber bekend