Ga naar Content
Noord-Holland

Vermeende inbreker doet het in z'n broek bij kennismaking met politiehond

9 oktober 2017, 10.30 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 10.54 uur
Door: · Foto: Politie Alkmaar

ALKMAAR Een vermeende inbreker in Alkmaar heeft het gisterenochtend uit angst voor een politiehond in z'n broek gedaan. Eenmaal in de boeien bleek dat de man geen kwade bedoelingen had, maar zodanig onder invloed was 'dat hij voren niet meer wist dat hij van achteren leefde'.

Dat schrijft de politie Alkmaar op Facebook. Een stel Alkmaarders zag gisterenochtend rond 06.15 uur vanuit hun woning een man over het dak van hun uitbouw lopen, vermoedde dat hij wilde inbreken en seinde de politie in.

Hoewel de inbreker na het zien van de bewoners was gevlucht, werd de man na een korte zoektocht op basis van z'n signalement aangetroffen. Bij die zoektocht werden onder meer de politiehelikopter en een hondengeleider ingezet. 

'Zichzelf bevuild'
Vooral de politiehond had veel indruk gemaakt op de man, schrijft de politie. "Op het bureau bleek dat de 'inbreker' zo was geschrokken van de hond dat hij zichzelf had bevuild."

Na onderzoek bleek dat de man niet had ingebroken en dat ook niet van plan was. Uiteindelijk is hij met een boete voor openbaar dronkenschap naar huis gestuurd.