Ga naar Content
Sport

Edwin de Vries klaar voor eerste marathon: "Streeftijd is onder de 2:20"

8 oktober 2017, 21.28 uur · Aangepast 9 oktober 2017, 12.23 uur
Door: · Foto: NH / Stef Swagers

AMSTERDAM Volgende week zondag staat de Marathon van Amsterdam op het programma. Voor Edwin de Vries uit Overveen bijzonder, want hij gaat daar zijn eerste marathon lopen. En het doel is duidelijk: onder de twee uur en twintig minuten.

Doelstelling
In de training heeft De Vries maximaal 37 kilometer gelopen. Zondag moet hij iets verder, maar zijn doel staat vast. "Ik ben alleen tevreden als ik onder de 2:20 loop. Als het meer is, dan heb ik mijn doel niet gehaald", vertelt De Vries in NH Sport.

Trainingsmaatje
De Vries heeft bewust voor Amsterdam gekozen om zijn eerste 42 kilometer en 195 meter te lopen. "Ik ben daar al twee keer haas geweest", laat de Noord-Hollander weten. "En in 2012 heb ik bewust meegemaakt dat Michel Butter daar onder de 2:10 liep. Hij is mijn trainingsmaatje, dus dat traject heb ik van dichtbij kunnen volgen." Diezelfde Butter hoopt zondag De Vries te kunnen helpen. "Butter gaat eerst hazen voor de koplopers en daarna pikt hij mij op. Een goede training voor hem en fijn voor mij. Dat is een idee van onze trainer Guido Hartensveld."

Blessures in de voorbereiding
Toch is de voorbereiding niet vlekkeloos verlopen, want in juli ging De Vries flink door zijn enkel. Dat leverde een gekneusd bot op, waardoor hij zes weken amper kon trainen. "In de opbouw heb ik toen ook nog een achillespeesblessure opgelopen. Sindsdien is het traject gelukkig heel goed gegaan en ben ik pijnvrij", aldus De Vries.

Puntjes op de i
De komende week gaat de Overvener minder trainen om zo uitgerust mogelijk aan de start te verschijnen. "Zaterdag moet ik flink eten, stapelen noemen wij dat. Veel koolhydraten naar binnen werken om dan zondag veel energie te hebben tijdens de wedstrijd", besluit de langeafstandsloper.

De Marathon van Amsterdam wordt zondag live uitgezonden bij NH Sport. De televisie-uitzending begint om 9.10 uur.

Foto: NH / Stef Swagers