Ga naar Content
Noord-Holland

Fileleed op A9: vlucht gemist, wedstrijd afgelast en jarig tussen de auto's

8 oktober 2017, 16.01 uur · Aangepast 8 oktober 2017, 19.48 uur
Door: · Foto: Thelma Welter

SPAARNDAM Het grote ongeluk van vanmorgen op de A9 zorgde voor enorme vertraging op de snelweg. Sommige automobilisten stonden vijf uur vast. Ze hadden eigenlijk heel andere dingen gepland voor vandaag.

Een voetbalteam van RKVV DEM besloot de uitwedstrijd te laten voor wat het was, toen zij belandden in de file waarbij twee mensen gewond raakten en 36 personen nagekeken moesten worden. De spelers uit Beverwijk hadden geen trek in de rits wachtende auto's en besloten lopend terug te gaan naar hun clubhuis. 

Ook zijn er mensen gespot die met hun koffers uitgestapt zijn om de file te onvluchten en op een andere manier nog snel op Schiphol te komen. Of zij hun vlucht nog hebben gehaald, is onbekend. 

Jarig in de file
Wie ook stevig van de file baalt, is de jarige Thelma Welter uit Julianadorp. Zij vertrok vanmorgen in alle vroegte vanuit het noorden van onze provincie om haar verjaardag te vieren in een Amsterdamse sauna. "Maar we staan nu al uren vast vlakbij de plek van het ongeluk. Dit was niet echt hoe ik het vandaag had voorgesteld."

De sauna is inmiddels al afgezegd, maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost voor Thelma. "Intussen begin ik ook wel een beetje een volle blaas te krijgen. Maar ik heb de mobiele toiletten helaas nog niet zien langskomen", vertelt de jarige pechvogel aan NH Nieuws.

Supermarkt
Mensen legen daarom maar hun blaas naast de vangrail, ziet Tristan van Santen. Hij staat ook bijna vooraan vast in de file en is zelfs even naar een supermarkt gelopen om voedsel in te slaan. "Het was twintig minuten lopen, maar er was toch niet veel anders te doen. Nu is het hopen dat we snel gaan rijden."

Lees ook: A9 richting Amstelveen enkele uren dicht na kettingbotsing

De file levert niet alleen ergernis op, laat Mariska Schol aan NH Nieuws weten. "Wij kregen net wat eten aangeboden van een vreemde, omdat we een kleine van twee jaar in de auto hebben. Het zorgt dus ook voor een bepaalde saamhorigheid, mooi hoe iedereen elkaar helpt!"

Dat heeft ook Jolanda Huiting ervaren. Zij kreeg een tosti aangeboden van een vrouw. Zij stond volgens Jolanda ook vast in de file, maar is tussendoor in de buurt van de snelweg ergens naar het toilet gegaan. "Ze nam gelijk tosti's en patat mee." Jolanda was vanuit Alkmaar onderweg naar haar jarige dochter die in Holten woont. Daar is ze uiteindelijk nooit aangekomen. "Ik baal als een stekker, maar ik ben blij dat ik niet bij het ongeluk betrokken was."