Ga naar Content
Noord-Holland

Veel vertraging voor treinreizigers door werk aan het spoor

7 oktober 2017, 12.22 uur · Aangepast 7 oktober 2017, 12.34 uur
Door: · Foto: Rostislav Glinsky / Shutterstock.com

NOORD-HOLLAND Op meerdere trajecten is het dit weekend hommeles voor wie met de trein wil reizen. Door werkzaamheden lopen reizigers vandaag en morgen vertraging op, waarschuwt de NS.

Dat geldt onder meer voor de trajecten Enkhuizen-Zaandam en Hoorn-Heerhugowaard. Daar rijden bussen in plaats van treinen, meldt de spoorwegmaatschappij. Extra reistijd is maximaal drie kwartier. 

Ook rond Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Weesp wordt er dit weekend gewerkt aan het spoor. Ook die werkzaamheden leveren maximaal drie kwartier vertraging op. 

Zo rijden er geen Intercity's tussen Schiphol Airport en Hilversum, tussen Amsterdam Centraal en Almere Centrum en tussen Schiphol Airport en Lelystad Centrum (alleen zaterdag).

Tussen Amsterdam Muiderpoort en Weesp rijden alleen enkele eerste en laatste Sprinters. De rest van de dag rijden er bussen in plaats van treinen. Tussen Amsterdam Muiderpoort en Amsterdam Sciencepark rijdt een pendelbus en reizigers in de Sprinter tussen Hoofddorp en Almere Centrum hebben een extra overstap op Weesp.