Ga naar Content

FC Volendam-trainer Misha Salden houdt vertrouwen, "maar het is aan het bestuur"

VOLENDAM De eerste witte zakdoekjes kwamen tijdens FC Volendam - Telstar te voorschijn. De thuisploeg verloor met 4-3 en wacht na acht competitiewedstrijden nog altijd op de eerste overwinning. "Ik weet dat het erbij hoort, maar het is niet leuk als je Misha rot op hoort", aldus FC Volendam-trainer Misha Salden.

Met slechts vier punten uit acht wedstrijden bezet FC Volendam de voorlaatste plaats in de Jupiler League. Vier nederlagen en vier gelijke spelen zorgen voor een bedroevende seizoenstart. "Ik vind dat we doordeweeks goed werken verrricht, maar dat telt niet. Wat telt, is het resultaat. Als dat achterblijft is het logisch dat er kritisch naar mijn functie gekeken wordt. Dat ligt bij het bestuur, maar ik kijk ook kritisch naar mezelf of ik het op de rit krijg. Ik heb er heel veel vertrouwen in, maar het is zorgelijk als je kijkt hoe we de goals tegen krijgen", aldus Salden.

Video #171510

"We zijn naïef in het veld", aldus verdediger Erik Schouten die de schuld van de slechte prestaties van FC Volendam bij de spelersgroep legt en dus niet bij de trainer.

Video #171513

Ook de tweede tegengoal vlak voor rust en de derde (direct na de rust) noemde Schouten het gevolg van naïef verdedigen. Henny Schilder veroorzaakte in de 45e minuut de strafschop waaruit Andrija Novakovich de 1-2 maakte.

Video #171521

Vrijdag speelt FC Volendam uit tegen FC Eindhoven dat zestiende staat. Dat duel kun je rechtstreeks volgen op de radio in NH Sport.