Ga naar Content

Friday schiet Jong AZ naar de overwinning

6 oktober 2017, 22.48 uur · Aangepast 7 oktober 2017, 12.23 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Thomas Bakker

EINDHOVEN Het duel tussen vader en zoon Haar is door de oudste van de twee gewonnen. Dankzij Fred Friday won Jong AZ met 2-1 in Eindhoven van Jong PSV.

Jong AZ kreeg de grootste kansen in de openingsfase van het duel tussen beide Jong-ploegen. Ricardo van Rhijn zag een vrije trap maar nipt over het doel gaan en Matthijs Hardijk schoot de bal over de kruising. Aan de andere kant was het Marcel Ritzmaier die zijn inzet tot hoekschop zag worden verwerkt.

Thank God it's Friday
Tijjani Reijnders speelde een goede wedstrijd op het middenveld en stond met twee passes op maat aan de basis van zowel de openingstreffer als de 2-0. Beide keren sneed hij de bal door de Eindhovense defensie en was het eindstation Fred Friday die koeltjes tweemaal het net liet bollen. 



Tweede helft
Jong PSV drong aan en was duidelijk zoekend naar de aansluitingstreffer. Na kansen van Junior en Ritzmaier was het Verreth die de bal in de 71e minuut tegen de touwen schoot, 1-2. Friday en Kramer waren nog kansrijk voor de Alkmaarders, maar zonder succes. 

Jong AZ staat op een vijfde plaats na acht wedstrijden met 13 punten. Jong PSV is de nummer veertien met 9 punten.

Opstelling Jong PSV: Roulaux; Van Vlerken, Kardes (Abels/46),Soulas,Bannani (Theunissen/62); Rigo, Duarte, Ritzmaier; Junior, Konings (Gakpo/62), Verreth

Opstelling Jong AZ: Olij; Van Rhijn, Hatzidiakos, Bakker, Kramer; Midtsjo, Reijnders, Hoedemakers; Hardijk, Friday, Koreniuk (Springer/85)