Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: Een gelukswethouder in de gemeente: zinvol of onzin?

6 oktober 2017, 11.19 uur · Aangepast 6 oktober 2017, 13.25 uur
Door: · Foto:

NOORD-HOLLAND In de gemeente Schagen staat het geluk van de inwoners centraal in het beleid. Zo wordt er bij elke uitgave gekeken of de burger daar gelukkig van wordt.

Om dat beleid aan te sturen, heeft de gemeente een wethouder van Geluk en een projectleider aangesteld, schrijft Nieuwsuur.

Universitair onderzoek
Het idee is afkomstig van de lokale partij Wens voor U, zij namen ruim een jaar geleden plaats in het college van burgemeester en wethouders. Samen met de Erasmus Universiteit is er onderzoek gedaan onder de inwoners van verschillende gemeentekernen om te kijken waar inwoners nou gelukkig van worden.

Middels dat onderzoek is Schagen met een prioriteitenlijst gekomen. Belangrijk voor het geluk blijkt het werk te zijn, maar ook een betrouwbare overheid scoort hoog. De wethouder Geluk, Jan Steven van Dijk, is inmiddels enthousiast en noemt het een 'essentiële taak van de gemeente'.

Mening van de inwoners
De wethouder bekent tegenover Nieuwsuur dat hij beter naar zijn inwoners luistert dan voorheen. "In alle eerlijkheid, vroeger volgde ik vaker mijn eigen idee. Nu denk ik: ik moet het nadrukkelijk vragen aan de inwoners, want daar doen we het uiteindelijk voor."

Wat vind jij?
Is een gelukswethouder in de gemeente zinvol of juist onzin? Laat het ons weten!

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]