Ga naar Content
Noord-Holland

Chaotische taferelen rond Schiphol door sluiten parkeergarage: "Ik word bijna aangereden nu"

5 oktober 2017, 19.00 uur
Door: · Foto: AT5

SCHIPHOL (AT5) De sluiting van parkeergarage P2 zorgt voor chaotische taferelen op Schiphol. Het was jarenlang de plek om reizigers even snel af te zetten of op te halen, maar nu moeten automobilisten een alternatief zoeken.

Dat zoeken gaat niet altijd even voorspoedig. "Je rijdt ook elke keer verkeerd, echt een chaos hier. Ik word ook bijna aangereden nu", klaagt een reiziger.

Nieuwe terminal
De parkeergarage moet wijken voor een nieuwe terminal. Automobilisten kunnen nu naar parkeerplaats P1, maar kort parkeren is niet meer gratis en auto's mogen er niet langer dan 48 uur blijven staan. De route naar andere parkeergarages is volgens veel automobilisten slecht aangegeven.

"We konden vroeger altijd die kant op, maar dat kan niet meer", vertelt een reiziger. Een ander: "Het is een beetje onduidelijk hier. Ik moet parkeren, want mijn familie komt. Ik kom ze ophalen."

Lees ook: Opgelet: dikke 'boete' van 100 euro per dag bij te lang parkeren op P1 Schiphol

Een woordvoerder van Schiphol zegt te begrijpen dat het voor automobilisten wennen en zoeken is. Er zijn daarom onder meer verkeersregelaars en elektrische borden ingezet.