Ga naar Content
Noord-Holland

Sjonny W. kan zich weinig van laatste avond met verdwenen Sabrina Oosterbeek herinneren

5 oktober 2017, 18.27 uur · Aangepast 5 oktober 2017, 18.57 uur
Door: · Foto: Politie

AMSTERDAM (AT5) Er is nog altijd weinig duidelijk over het lot van Sabrina Oosterbeek uit Amsterdam Zuidoost, sinds de avond van 7 maart is ze niet meer gezien. Sjonny W. zou de laatste zijn geweest die haar zag en nog seks met haar had.

De 44-jarige W. moest vandaag voor het eerst voor de rechter verschijnen, hij wordt verdacht van twee moorden. Behalve Oosterbeek heeft hij volgens het Openbaar Ministerie ook de Roemeense prostituee Mirela Mos vermoord. Het lichaam van Mos werd op 15 november 2004 gevonden in Amsterdam Zuidoost: in stukken gehakt en in vuilniszakken gedumpt. Op één van de zakken is DNA gevonden dat van Sjonny kan zijn. 

Lees ook: Verdachte moord Sabrina Oosterbeek ook verdacht van tweede gruwelijke moord

Geen herinneringen door drugs
W. heeft verklaard dat hij Sabrina nog gezien heeft op de avond van haar verdwijning. Die avond vertrok zij om haar fiets te verkopen en kwam nooit meer thuis. Volgens Sjonny hebben hij en Sabrina drugs gebruikt en seks gehad.  Ook heeft hij toegegeven haar fiets te hebben gekocht. Door de drugs kan hij zich niet goed herinneren hoe het is gegaan met de fiets of hoe de avond verder is verlopen. 

De officier van Justitie vindt de gelijkenissen in de twee zaken zeer opvallend. In beide gevallen zijn het vrouwen met wie W,  al dan niet tegen betaling, seks had. "En in beide gevallen is er na contact met W. niets meer van ze vernomen."