Ga naar Content
Noord-Holland

Pizzeria moet stoppen met houtoven wegens gezondheidsklachten Amstelveners

5 oktober 2017, 12.10 uur · Aangepast 5 oktober 2017, 12.28 uur
Door: · Foto: Robert Jan de Boer

AMSTELVEEN De populaire pizzeria Gusto World of Pizza in Amstelveen moet stoppen met het gebruik van de houtoven. Dat komt doordat bewoners van het Tempelhof last van hun gezondheid krijgen als gevolg van de afvoerpijp van de pizzeria. Dat meldt Amstelveenz.

De pizzeria in het Oude Dorp moet van het college van B en W binnen zes weken stoppen. "De wethouder heeft er geen vertrouwen meer in dat nieuwe aanvullende maatregelen een oplossing bieden en wil de overlast voor omwonenden beëindigen."

Het regent al langere tijd klachten over de rook van de houtoven. Verschillende omwonenden vertelden voor de camera van NH Nieuws al over hun klachten. De groep verontruste buurtbewoners breidt zich almaar verder uit. Steeds meer mensen hebben lasten van hoesten en prikkende ogen.

Lees ook: NH Ombudsman: Amstelveen zet gezondheid bewoners Tempelhof op het spel

De eigenaar van Gusto is onaangenaam verrast door het besluit. "Zwaar balen. Ik weet het even niet en ga mij bezinnen op wat ik moet doen. Dit had ik niet verwacht", vertelt hij aan Amstelveenz. Dat hij vlak voor de 'gouden' decembermaand zijn houtoven niet meer mag gebruiken, hakt er volgens hem nog eens extra hard in. 

Lees ook: Wethouder laat bewoners Tempelhof stikken