Ga naar Content

Daders ramkraak Zaandam stalen 25.000 euro aan telefoons en laptops

ZAANDAM De telefoons zijn plank voor plank weg gegraaid bij elektronicawinkel Cex in Zaandam. Alleen de dure telefoons en laptops werden vannacht tijdens een ramkraak meegenomen. Volgens de eigenaar lijkt het erop dat de dieven precies wisten waar ze moesten zijn.

Het is de tweede keer dat er bij de winkel wordt ingebroken. De eerste keer ging het er een stuk subtieler aan toe volgens medewerkers van de winkel. "Het kost zoveel tijd en werk om alles op te bouwen en nou mag je weer vanaf nul beginnen", laat medewerker Ruben Waaijer weten.

Om bij elektronicawinkel Cex te komen is eerst een paaltje bij de Gedempte Gracht tegen de grond gedrukt. Daarna kon een auto zich tussen de kadewand en de pui manoeuvreren.

Lees ook: Auto ramt winkel op Gedempte Gracht in Zaandam

Na een paar keer hard tegen de pui aan rijden konden twee dieven zich naar binnen wurmen en hun slag slaan. Op bewakingsbeelden is goed te zien dat een van de twee inbrekers halverwege terugkeert om een grote tas te halen waar ze de buit in stoppen.

Hij schat dat de waarde van de telefoons en laptops rond de 25.000 euro ligt. De twee inbrekers zijn volgens hem op een scooter ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.

Foto: NH