Ga naar Content

El Hamdaoui wil graag weer voetballen in de eredivisie

WIJDEWORMER Mounir El Hamdaoui wil terugkeren in de eredivisie. Dat zegt de 33-jarige spits die vanaf deze week zijn conditie op peil houdt bij Jong AZ.

"Ik ben sinds eind mei transfervrij. Ik wilde weer lekker trainen, omdat ik alleen voor mezelf trainde. Dit is wel anders", aldus de spits die vorig seizoen nog in Saudi-Arabië bij Al-Taawoun voetbalde. Daar werd de trainer ontslagen, waardoor de Marokkaan niet meer in aanmerking kwam voor een plek in de selectie.

Video #171125

El Hamdaoui geeft aan dat hij niet weet wanneer hij weer fit is. Toch kriebelt het nog. De spits zou graag nog ergens emplooi vinden. "De voorkeur ligt in Nederland voorlopig. Ik zit nu op een leeftijd dat ik het wel goed vind hier. Een mooie club zou mooi zijn, op eredivisie-niveau."

Het is de derde periode dat de aanvaller bij AZ is. In het seizoen 2008-2009 won El Hamdaoui met de Alkmaarders de landstitel en was hij goed voor 23 doelpunten. in 2015 keerde hij terug. Toen kreeg hij een contract, maar bleef hij slechts enkele maanden. Hij vertrok daarna naar een club in Qatar.

Foto: NH/Klaas Jan Bos