Ga naar Content

Open dag bij Suns als voorbereiding op het seizoen

DEN HELDER Afgelopen zondag was de open dag van Den Helder Suns. Tijdens dit evenement namen Apollo Amsterdam, Landstede Zwolle en Den Helder Suns het tegen elkaar op.

Basketbalteam Suns uit Den Helder gaat dit jaar voor het eerst meedoen aan de Dutch Basketball League. Suns opent het seizoen zondag 8 oktober tegen Zwolle. Het toernooi van zondag was daar een laatste voorbereiding op. De open dag vond plaats in de sporthal aan de Sportlaan in Den Helder. Er werden drie wedstrijden gespeeld:

Den Helder - Amsterdam 37-46
Amsterdam - Zwolle        38-52
Den Helder - Zwolle         31-38

Den Helder verloor beide wedstrijden maar er was geen reden tot paniek volgens coach Peter van Noord: "Dit hebben we wel zien aankomen, wij beginnen pas net. Daarnaast draaien deze twee teams al lang mee en zijn ze kwalitatief goed."

Video #171082

Amsterdam kende een beter toernooi. Er werd één wedstrijd gewonnen en Patrick Faijdherbe keerde terug langs de zijlijn. De coach van Amsterdam heeft er een periode uitgelegen wegens een operatie vanwege een dubbele hernia. "Het doet nog wel pijn, zeker als ik schreeuw dan voelt het niet prettig aan. Maar ik moet er toch weer zijn, dus het is niet anders", vertelt Faijdherbe.

Video #171083

Lees ook: Basketballers Apollo met achterstand bezig aan voorbereiding