Ga naar Content

Boji (7) redt kitten en krijgt titel Jeugd Dierenvriend van het jaar

DEN HELDER De 7-jarige Boji uit Den Helder is een echte held en heeft nu een prijs om dat te bewijzen. In maart van dit jaar vond het jongetje twee gedumpte kittens in de struiken. Een van de katjes was al overleden, maar de andere wisten Boji en zijn vader te redden. Gisteren kreeg hij de jeugdprijs 'Dierenvriend' van het jaar voor zijn actie.

De jeugdprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt. Bij dierenopvang 't Schuthok ontving Boji zijn prijs van 250 euro en de titel Jeugd Dierenvriend van het jaar. 

Lees ook: Kittens gedumpt in struiken Den Helder

Afgelopen maart vond de jonge held twee kittens in een plastic bakje, ingewikkeld in kranten, tussen een struik op de Visstraat. Boji was op dat moment met zijn vader aan het opruimen. De twee namen de kittens mee naar binnen en probeerde ze op te warmen. Volgens vader Jeroen de Ree leek het alsof de katjes al dood waren. Toch redde één van de beestjes het. "We hebben hem nog wat melk gegeven en de dierenambulance gebeld. Die heeft hem meegenomen", vertelt De Ree aan NH Nieuws. 

Best wel leuk
Boji vond het 'best wel leuk' dat hij de kitten heeft gered. Hij is van plan om een fiets en een spel van Brandweerman Sam te gaan kopen met zijn prijzengeld. "Ik ben zo trots als een pauw", heeft De Ree te zeggen over zijn zoons actie. Volgens hem gaat het nu goed met het katje. "De kitten is herplaatst, en de moederpoes ook. Die is de volgende dag gevonden en herenigd met de kitten."