Ga naar Content
Noord-Holland

Verhuizing omstreden partycentrum Zaandam aanstaande

28 september 2017, 21.27 uur · Aangepast 29 september 2017, 01.31 uur
Door: · Foto: Google Streetview

ZAANDAM Partycentrum Sade aan de Zaandamse Mahoniehout verhuist volgend jaar naar een andere locatie. Daarmee komt er een voorlopig einde aan de parkeerproblemen rond het zalencentrum.

Dat blijkt uit de antwoorden van het college van b&w van Zaanstad op schriftelijke vragen van de Partij voor de Ouderen en Veiligheid (POV). 

De POV klom in de pen nadat eind juli een vrouw zwaargewond was geraakt in het partycentrum. In de nacht van 30 op 31 juli gingen twee vechtersbazen in het complex elkaar met stoelen te lijf. De vrouw zat in de buurt van de twee, kreeg een stoel tegen haar hoofd en raakte bewusteloos.

Intimidaties
Omwonenden van het zalencentrum gaven destijds aan dat zij al langer overlast ervaren van de bezoekers van de uitgaansgelegenheid. Zo zouden bezoekers van het partycentrum hun parkeerplekken bezethouden en zouden bezoekers omwonenden intimideren.

Lees ook: Vrouw knock-out bij vechtpartij met stoelen in zalencentrum Zaandam

Wat betreft de parkeeroverlast hebben de klagers een punt, erkent ook het college. In 2016 zijn daarover bij de gemeente drie meldingen binnengekomen, in 2017 zijn dat er tot nu toe vier. Geluiden over intimidaties zijn echter nieuw voor het stadsbestuur. 

De gemeente heeft er bij de eigenaar van het zalencentrum op aangedrongen dat hij zijn gasten attendeert op alternatieve parkeermogelijkheden in de buurt. Om geluidsoverlast te voorkomen, is hem gevraagd de bezoekers bovendien zoveel mogelijk binnen te houden.  

Vergunning intrekken
De POV wil ook weten of de gemeente overweegt de vergunning van Sade in te trekken als de problemen aanhouden. Volgens het college is dat inderdaad mogelijk maar is die vraag niet aan de orde omdat het aantal meldingen daarvoor te beperkt is.  

Bovendien wordt benadrukt dat eventuele hardnekkige problemen worden opgelost door de verhuizing van het partycentrum. Sade sluit in juli 2018 de deuren aan de Mahoniehout. Over een nieuwe locatie is nog niets bekend.