Ga naar Content

Fietsenhandelaar kapot van inbraak: "Alle spaarcentjes weg"

OUDESCHILD Het huilen staat hem nader dan het lachen. Vanochtend trof John Betsema zijn fietsenwinkel Bets Fietsen volledig overhoop aan. Zestien van zijn net nieuw aangekochte fietsen waren uit de winkel verdwenen. Ook uit de buurwinkel Texelana, die producten van schapenwol verkoopt, zijn verschillende dure dekens meegenomen.

"Ze hebben mijn winkel op verschillende manieren geprobeerd binnen te dringen", vertelt John aan NH Nieuws. "Ze hebben de ruit proberen in te rammen, maar dat is anti-inbraakglas. Uiteindelijk hebben ze met een koevoet de hele pui weten open te breken. Via onze gezamenlijke opslagingang hebben ze ook bij de Texelana spullen kunnen wegnemen."

"Dat is dan vijftien jaar van je werk", gaat John verder. "We hadden net geïnvesteerd in die nieuwe fietsen, een aantal e-bikes en wat dure mountainbikes en racefietsen voor het nieuwe seizoen. Dan werk je je de ballen uit je broek en dan zijn in een klap al je spaarcentjes weg." 

Geld van de verzekering verwacht hij niet. "Officieel moet je alle fietsen in je zaak met een lange ketting vastzetten, maar welke fietsenwinkel doet dat nu? Dat is onmogelijk. Maar daar gaan ze het waarschijnlijk op gooien."

Hoop
Toch leeft er bij hem nog een sprankje hoop. "We weten inmiddels het nummerbord van het busje dat ze hebben gebruikt om de gestolen spullen mee te vervoeren. Buren hebben die in de straat zien staan en een andere vriend zag het busje vroeg in de ochtend op de boot staan. Ook zijn er camerabeelden van de daders."

"Het busje is gehuurd bij een autobedrijf in Alkmaar, die heb ik ook gebeld", vertelt John. "Ze hadden het busje nog niet terug, maar gaven wel toe dat het hun busje was. Ik heb het nummerbord ook gelijk vanochtend bij de politie doorgegeven, maar ik heb niks meer van ze gehoord. Ik hoop dat ze de daders snel pakken. Het is toch een beetje dat veilige gevoel dat nu weg is."

Foto: Bets Fietsen