Ga naar Content

Buurtbewoners geschrokken van grote brand Heerhugowaard: 'Trieste aanblik, die puinhoop'

HEERHUGOWAARD Afgelopen nacht is een villa aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard met de grond gelijk gemaakt door een grote brand. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Omwoners reageren geschokt op de verwoesting van "één van de mooiste huizen uit de omgeving."

"Zo niet de allermooiste", aldus een toekijkende buurman. "Als je dan die puinhopen hier zit liggen, geeft je dat toch wel een triest gevoel." En het is niet de eerste keer: volgens de buren is het al eerder gebeurd dat een huis van dezelfde eigenaar op deze plek tijdens zijn vakantie afbrandt. 

Lees ook: Heerhugowaardse villa in de as: brandstichting niet uitgesloten

Rond 01.00 uur 's nachts begon de brand met een paar harde knallen. Korte tijd later stond het hele pand in lichterlaaie. Omdat de brand behoorlijk rookte moesten buren hun huis uit. "We moesten ramen en deuren dichtdoen en het huis verlaten. Rond vier uur konden we weer terugkeren."

Brandstichting wordt niet uitgesloten. "We hebben gezocht met speciale hulphonden en zijn met een buurtonderzoek gestart", aldus Roderick de Veen van Politie Noord-Holland. "We hopen dat mensen iets gezien hebben. Misschien verdachte personen gisteravond, of vannacht laat. Als ze meer weten, mogen ze contact opnemen met de politie."

Lees ook: Uitslaande woningbrand in Heerhugowaard: geen slachtoffers