Ga naar Content
Noord-Holland

Gelukkig einde voor katten die dagen bij dode eigenaar zaten opgesloten

26 september 2017, 17.45 uur · Aangepast 26 september 2017, 18.07 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/ Dierenambulance Amsterdam

AMSTERDAM Het is een schrijnend verhaal: twee katten die na het overlijden van hun baasje nog dagen met de overleden man in huis opgesloten zaten. Maar het verhaal heeft een positieve keerzijde, Maartje en later ook Joris werden gered door de politie en de dierenambulance en vervolgens bij de liefdevolle buurvrouw ondergebracht.

Een tijdje geleden schreef die buurvrouw een brief aan de dierenambulance Amsterdam, om te vertellen hoe goed het nu met de katten gaat: "Het is in deze tijd alweer een jaar geleden dat jullie me hebben geholpen met Maartje, maar vooral Joris", schrijft ze. "Hun 'mens' overleed en zij zaten geruime tijd alleen in de puinhoop van een huis met mijn overleden buurman."

"Jullie hebben Maartje met de politie eruit gekregen maar de politie geloofde niet dat er nog een kat zat", gaat ze verder. "Dat bleek wel het geval en na veel gedoe hebben jullie Joris op 16 september uit de woning kunnen halen en hij mocht na een check-up meteen bij mij en zijn zusje komen wonen."

Vol lof
De buurvrouw weet te melden dat het heel goed gaat met de dieren. "De dierenarts is vol lof over hun gezondheid. Ze hebben geen schade overgehouden van hun verdrietige avontuur. Ze zijn happy en speels, ze slapen bij me en ik heb het 'druk' met knuffelen en spelen met ze."

Al met al dus een happy end voor Joris en Maartje, dankzij de behulpzame buurvrouw.