Ga naar Content
Noord-Holland

Heerhugowaardse villa in de as: brandstichting niet uitgesloten

26 september 2017, 12.35 uur · Aangepast 26 september 2017, 14.42 uur
Door: · Foto: Sjors Blaauw / NH

HEERHUGOWAARD De politie is op zoek naar getuigen van een woningbrand die vannacht plaatsvond op de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Tegen 01.00 werden er harde knallen gehoord en brandstichting wordt daardoor niet uitgesloten. De politie doet onderzoek.

Een woordvoerder van de veiligheidsregio gaf eerder al aan dat 'een huis niet zomaar in brand vliegt als de bewoners niet thuis zijn'. De bewoners zijn namelijk op vakantie, wist een bevriend familielid te melden.

Lees ook: Uitslaande woningbrand in Heerhugowaard: geen slachtoffers

Het huis is volledig verwoest. Ook omwonenden moesten kort hun huis uit. "Eerst moesten we ramen en deuren sluiten en toen kwam opeens de politie en moesten we ons huis uit", vertelt een buurvrouw aan NH Nieuws. Andere buurtbewoners weten te melden dat op dezelfde plek al eens eerder een huis was afgebrand.

De politie roept getuigen die vannacht iets verdachts hebben gezien op contact op te nemen met de recherche in Heiloo. Dit kan op telefoonnummer 0900-8844. Blijft je liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.