Ga naar Content

Uitslaande woningbrand in Heerhugowaard: geen slachtoffers

HEERHUGOWAARD In een vrijstaande woning aan de J.Glijnisweg in Heerhugowaard is vannacht een grote brand uitgebroken. De vlammen kwamen hoog uit het pand en ook was er erg veel rookontwikkeling.

De brandweer rukte met groot materieel uit en er werden drie bluswagens en een hoogwerker ingezet om het vuur te bestrijden. Er zijn geen meldingen over slachtoffers. Volgens een woordvoerder van de veiligheidsregio heeft een familielid bevestigd dat de bewoners van de vrijstaande villa op vakantie zijn.

Wel zijn er aan het begin van de brand enkele explosies gehoord. Omdat het om een behoorlijke grote woning gaat en de vlammenzee groot was, duurde het even voordat het sein 'brand meester' werd gegeven. Tegen 02:50 uur, zo'n twee uur na het ontstaat van de brand, bleek dat de brandweer het vuur onder controle had.

"Ze zijn wel nog enige tijd bezig met nablussen en dan zal de politie vanochtend gelijk onderzoek gaan doen naar een mogelijke oorzaak", aldus een woordvoerder. De woning is volledig verwoest.