Ga naar Content

Sinkgraven 'superblij' met rentree in Jong Ajax

AMSTERDAM Ruim vijf maanden geleden speelde Daley Sinkgraven zijn laatste wedstrijd voor Ajax. Een knieblessure hield hem lange tijd langs de kant, maar maandagavond maakte hij zijn rentree in het duel Jong Ajax - Telstar (1-1). "Het ging goed. Ik ben echt superblij."

Sinkgraven begon in de basis en maakte volgens afspraak na zestig minuten plaats voor Mauro Savastano. Met zijn comeback maakte de linksback een einde aan een moeilijke periode. De lang verwachte rentree stemde hem meer dan vrolijk.

Video #170556

Sinkgraven speelde 13 april thuis in de Europa League tegen Schalke'04 zijn laatste duel voor Ajax. De Amsterdammers waren bezig Europa te veroveren en deden ineens ook nog een gooi naar de landstitel. Na de zomerperiode is de wind uit een heel andere hoek gaan waaien en is Ajax dolende. Sinkgraven moest lijdzaam vanaf de tribune toekijken hoe zijn club steeds verder afgleed.

Video #170560

Mogelijk zien we Sinkgraven komende vrijdag dus terug in Oss als Jong Ajax tegen de plaatselijke FC speelt. De Amsterdamse beloften beginnen nog altijd als koploper van de Jupiler League aan die wedstrijd. Maar volgens trainer Michael Reiziger had Jong Ajax eigenlijk drie punten 'los' moeten staan, omdat er volgens hem maar één ploeg maandagavond had moeten winnen: Jong Ajax.

Video #170563