Ga naar Content
Noord-Holland

Politie doet buurtonderzoek na moord op mede-eigenaar Halal Fried Chicken

26 september 2017, 00.08 uur
Door: · Foto: Inter Visual Studio

AMSTERDAM (AT5) De politie doet vanavond vanaf 23:00 uur buurtonderzoek op de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam-West. Daar werd precies twee weken geleden Ali Ekrem Kaynak, mede-eigenaar van de Halal Fried Chicken (HFC), beschoten. Hij overleed later in het ziekenhuis.

Kaynak werd op 11 september rond 23.30 uur onder vuur genomen naast zijn eigen zaak. Hij werd vervolgens zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De dag erna maakte de politie bekend dat de 48-jarige mede-eigenaar van HFC is overleden.

Lees ook: 48-jarige man uit Amsterdam overleden na schietpartij

De politie doet vanavond buurtonderzoek en hoopt zo nieuwe getuigen te spreken, die precies twee weken geleden op dezelfde plek aanwezig waren.

Vaker incidenten
Waarom Kaynak werd vermoord is nog steeds onduidelijk. Rondom zijn restaurant aan de Burgemeester de Vlugtlaan waren vaker incidenten geweest. Zo werd er in augustus iemand in zijn been geschoten achter het filiaal. In april is er een brand geweest in het pand. De politie zoekt nog steeds naar de brandstichter.

Lees ook: 'Doodgeschoten man is mede-eigenaar Halal Fried Chicken'

In een ander filiaal aan Plein '40-'45 ontstond in augustus 2016 een flinke vechtpartij tussen twee compagnons van het restaurant. Daarbij zou een van hen de ander hebben geprobeerd te steken. In dit filiaal aan het Plein '40 - '45 woedde in augustus van dit jaar ook een kleine brand.

Foto: Inter Visual Studio