Jong Ajax en Telstar behouden ongeslagen status

25 september 2017, 22.58 uur · Aangepast 26 september 2017, 00.38 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Erwin Spek

AMSTERDAM Een aantrekkelijke wedstrijd met twee voetballende ploegen eindigde in een 1-1 gelijkspel. Telstar kwam in de eerste helft op voorsprong, maar zag aan het eind van de tweede helft Jong Ajax terugkomen. In de knotsgekke slotfase werd uiteindelijk niet meer gescoord.

Het eerste kwartier was Jong Ajax oppermachtig. Mateo Cassierra, Dani de Wit en Dennis Johnsen kregen grote kansen, maar kregen de bal niet voorbij Rody de Boer. De eerste kans van Telstar kwam van Toine van Huizen. De verdediger plukte de bal spectaculair uit de lucht, maar schoot hem tegen Benjamin van Leer aan.

Doelpunt Van Huizen
De grootste kans van de wedstrijd kwam van Andrija Novakovich. De Amerikaan met Servische roots ontweek de buitenspelval en kwam oog-in-oog met doelman Van Leer. De reservedoelman van Ajax keerde de inzet van de Telstar-spits. De bezoekers kwamen in de 28e minuut op 0-1. Uit een hoekschop was het Van Huizen (foto) die met een zweefduik de bal tegen de touwen kopte.
Shaquil Sno kreeg namens Telstar de kans op 0-2, maar vond doelman Van Leer in de korte hoek.

Rentree Sinkgraven duurt zestig minuten
Na zestig minuten werd Daley Sinkgraven gewisseld bij Jong Ajax. De linksback maakte voor het eerst sinds lange tijd weer speelminuten bij de Amsterdammers. Het aantal mogelijkheden in de tweede helft viel tegen. Telstar hield knap stand en loerde op een snelle uitbraak terwijl Jong Ajax puzzelde naar een oplossing.

Rodrigues net naast
De sterk spelende Novakovich kreeg in de 80e minuut de bal aangespeeld. De spits bereikte Gerson Rodrigues die vervolgens gevaarlijk op doel schoot. Met een stijlvolle redding dook Van Leer de bal uit het doel. Uit de hoekschop die volgde kopte Donny van Iperen de bal over het doel.

Gelijkmaker Jong Ajax
Jong Ajax kwam in de 83e minuut op 1-1. Johnsen schoot de bal van dichtbij op de lat. De rebound kwam voor de voeten van invaller Teun Bijleveld. De van AZ overgekomen jongeling schoot de bal in doel en maakte zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal. Een minuut later schoot Noussair Mazraoui de bal over het doel.

VIDEOGOAL l 1-1 van Teun Bijleveld.#jajtel #Ajax #JongAjax pic.twitter.com/gUi5y4BpQ9

— ajaxmuseum.NL (@ajaxmuseumNL) September 25, 2017

Spannende slotfase
In de laatste minuut van de officiële speeltijd was Melvin Platje bijna de matchwinner. De vleugelaanvaller schoot de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant was het invaller Ian Flemming die het probeerde met een omhaal, maar De Boer bracht redding. Bijleveld had in de 92e minuut ook nog een sierlijke poging. Op de wijze zoals Rafael van der Vaart ooit scoorde tegen Feyenoord, zag Bijleveld zijn inzet worden gekeerd. Mo Osman was op rand zestien de laatste die de kans kreeg om zijn ploeg naar de overwinning te schieten, maar Van Leer verwerkte zijn inzet tot hoekschop.

Jong Ajax blijft koploper in de Jupiler League met veertien punten uit zes wedstrijden. Telstar is de nummer tien met acht punten. Beide ploegen zijn nog altijd ongeslagen.

Opstelling Jong Ajax: Van Leer, Orejuela, Zeefuik, Wöber, Sinkgraven (Savastano/60), Eiting, De Wit (Flemming/70), Dankerlui (Bijleveld/75), Mazraoui, Cassierra, Johnsen.

Opstelling Telstar: De Boer; Sno, Van Huizen (Van Heertum/70), Van Iperen, Brito; Korpershoek, Schouten (Najah/86), Osman; Rodrigues, Novakovich, Platje (Cabral/90+4)