Ga naar Content
Noord-Holland

Engelstalige klusjesman licht buurtbewoners Alkmaar op: "Vraagt dubbele prijzen en maakt zijn werk niet af"

25 september 2017, 23.06 uur · Aangepast 25 september 2017, 23.47 uur
Door: · Foto: Facebook / Abigaël Mes

ALKMAAR Volgens buurtbewoners van de Koperslagerstraat in Alkmaar is de "beruchte" Engelstalige klusjesman weer actief in hun buurt. De klusser zou veel te hoge bedragen vragen om vervolgens slechts half werk te leveren. "Hij maakt misbruik van de goedgelovigheid van mijn buren en dat vind ik schandalig."

Toen Jacco een wit busje met een Engels kenteken in zijn straat zag staan gingen alle alarmbellen rinkelen. Was dit hetzelfde klusbedrijf dat een familielid twee zomers geleden had opgelicht? De persoon in kwestie betaalde toentertijd veels te veel geld voor een reparatie aan het dak van de woning. Met dit in zijn achterhoofd besloot Jacco poolshoogte te nemen. 

Klusjesman
De Poolse klussers, die werken onder leiding van een Engels sprekende klusjesman, hadden bij zijn buurman aangebeld. "Mijn Vietnamese buurman spreekt geen Engels en zijn Nederlands is nog niet goed genoeg, alle communicatie was dus via zijn 10-jarige dochtertje gegaan", vertelt Jacco.

Al snel kwam hij erachter dat de mannen een te hoge prijs voor de klussen vroegen. "Naast het schilderwerk waar zij voor waren aangenomen, waren ze ongevraagd ook zijn straatje gaan opknappen en de buitenmuur aan het voegen."

Stratenmaker
Jacco heeft zelf een tijd als stratenmaker gewerkt en weet dus dat de 2500,- die zijn buurman moest betalen, ver boven de reguliere prijs ligt. "Voor het kleine stuk dat ze aan het opknappen waren zou een goede hovenier normaal 500 euro vragen."

Jacco heeft zijn buurman geadviseerd niet langer met de Engeltalige klusjesman in zee te gaan. "Ze beginnen ergens ongevraagd aan, vervolgens zeggen ze meer geld nodig te hebben om het op te knappen, als klant kun je dan geen kant op." Ook de buurman van Jacco zit nu met een opengelegde straat voor zijn woning. Jacco heeft zijn buren daarom aangeboden de straat gratis voor hen af te maken.

In de groep Je bent een Alkmaarder als... waarschuwen mensen elkaar inmiddels ook voor de beruchte klusjesman. "Misschien een idee of zelf in actie te komen? Flyers ophangen in de supermarkt voor mensen zonder Facebook?", schrijft iemand. Een ander kiest liever voor de hardere aanpak: "Als ze bij je aanbellen? Wegsturen! Enige remedie."