Ga naar Content

Praalwagens van bloemencorso Winkel alweer gesloopt

WINKEL Duizenden manuren hebben ze in hun praalwagens gestoken, maar vandaag wacht de botte bijl. Na een prachtige optocht met fantastisch weer worden de wagens vandaag stuk voor stuk gesloopt.

Op het terrein achter Spaansen komt de ene na de andere wagen, nog in vol ornaat, aanrijden. Een uur later is er weinig meer over van alle ontwerpen. "We hebben hier maanden aan gewerkt en we hebben een lang weekend gehad om hem vol te bouwen, dus er zitten heel veel uurtjes in."

Gistermiddag reden de wagens door het dorp. De hele middag konden mensen genieten van alle rijdende bloemmozaïeken. Het is voor de deelnemers dan ook best even droevig om de creaties in korte tijd te slopen: "Je hebt eigenlijk maar een dagje om ervan te genieten. Maar het moet weer stuk. Je kunt het niet bewaren, dat houden de bloemen niet vol."

Lees ook: Bloemencorso Winkel groot succes: "Blij dat we in dit mooi dorp zoiets hebben"

Even verderop wordt een bouwwerk met een heftruck in elkaar geduwd. "Ik zie ernaar uit dat het weer klaar is. Het is een mooi feest, maar wel veel werk."

Bijslapen
Volgend jaar komt er uiteraard weer een editie van het bloemencorso, maar de deelnemers gaan eerst even bijtrekken. "Nu even bijslapen. Dan inspiratie op doen. En dan komt het weer goed, denk ik."

Foto: NH Nieuws