Ga naar Content
Noord-Holland

Strandfeesten Bloemendaal: 18 drankrijders en 5 lachgasverkopers gepakt

25 september 2017, 14.15 uur · Aangepast 25 september 2017, 14.25 uur
Door: · Foto: Nieuwsfoto / Laurens Bosch / Politie

BLOEMENDAAL Strandfeesten in Bloemendaal: ze zorgen al geruime tijd voor veel overlast . De politie houdt de feesten daarom ook goed in de gaten en organiseerde gisteravond een op diverse plekken een grote controle. Bij deze drie uur durende controle betrapten agenten achttien drankrijders en vijf verkopers van lachgas.

De controle duurde gisteravond van 22.40 uur tot 01.30 uur op de wegen rondom het strand. Er werden in totaal 320 blaastesten afgenomen, waaruit bleek dat achttien bestuurders met een flinke slok op achter het stuur zaten. Tegen hen werd een proces-verbaal opgemaakt. Vier bestuurders hadden zoveel alcohol op dat hun rijbewijs ter plekken werd ingenomen. 

Lees ook: Bloemendaal aan Zee wil af van partystrand-imago: strandfeesten kop ingedrukt

Lachgas
Naast de verkeerscontrole was er ook horecatoezicht op het strand. Hier werden vijf lachgasverkopers op heterdaad betrapt. De verdachten vulden ballonnen met lachgas en verkochten deze aan feestgangers. Vier van de verkopers hadden zelfs een grote gasfles bij zich, deze zijn in beslag genomen. Het is overigens niet illegaal om lachgas te gebruiken, ook al is het erg schadelijk. De verdachten zijn bekeurd voor verkoop zonder vergunning.