Ga naar Content
Noord-Holland

28-jarige beschonken man slaat en bijt agent

24 september 2017, 19.47 uur · Aangepast 24 september 2017, 20.03 uur
Door: · Foto: Shutterstock

BUSSUM Vanochtend vroeg is een agent geslagen en in zijn arm gebeten door een 28-jarige man uit Baarn. Hij werd agressief toen de politie vragen had over een beschadigde auto.

De agenten kregen om 8.00 uur vanochtend een melding dat er een kapotte auto op de Meerweg in Bussum zou staan. Ernaast lag een bumper met kentekenplaat van een ander voertuig. De rechtmatige eigenaar werd opgespoord, maar zij bleek haar auto te hebben uitgeleend. 

Er werd een zoekactie naar de bumperloze auto gestart, die op een parkeerplaats tussen de Kloosterweg en de Veldweg wordt gevonden. De inzittende, een beschonken man, werd aangesproken. Toen zijn identiteit kon worden vastgesteld, werd hij agressief en probeerde de man te vluchten. Uit het niets sloeg hij één van de agenten in zijn gezicht en beet hem in zijn arm. 

Een andere agent wist de man te overmeesteren en heeft hem in de boeien geslagen. De gewonde diender is onderzocht door een arts. 

Getuigenoproep
De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de aanrijding op de Meerweg en het geweldsincident tegen de politieagent. Heb je iets gezien? Neem dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.