Ga naar Content
Sport

Slap Ajax verliest in eigen huis van Vitesse

24 september 2017, 18.07 uur · Aangepast 24 september 2017, 21.13 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

AMSTERDAM Een onthutsend zwak Ajax beleefde een kansloze middag in eigen stadion. Vitesse speelde niet geweldig maar won meer dan terecht met 2-1 van de Amsterdammers.

Ajax kreeg het eerste kansje van de wedstrijd, maar aanvoerder Joël Veltman kopte de vrije bal van Hakim Ziyech over het doel van Remko Pasveer. Aan de andere kant was het wel raak uit een vrije trap. De voorzet van Thomas Bruns werd door Guram Kashia binnengeknikt. Amin Younes kreeg op aangeven van Mitchell Dijks de kans op de gelijkmaker. De kleine Duitser schoot de bal echter op een Arnhemse verdediger.

Zware blessure De Ligt
Matthijs de Ligt en Tim Matavz kwamen met de hoofden hard met elkaar in aanraking. De jonge verdediger bleef liggen en werd met een brancard van het veld gedragen. Kasper Dolberg stond al klaar om in te vallen voor Dijks.

Vitesse kwam in de blessuretijd op 0-2. Een slechte inspeelbal op het middenveld restulteerde in een razendsnelle counter, waarbij Rashica gemakkelijk Dijks uitkapte en de bal in de korte hoek schoof. 

In de tweede helft probeerde Ajax wel, maar waren de grote kansen schaars. Klaas-Jan Huntelaar raakte de paal en Dolberg vond Pasveer op zijn weg. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer in de 83e minuut. Miscommunicatie in de Arnhemse defensie waardoor Nick Viergever kon profiteren. Het slotoffensief van de Amsterdammers resulteerde nauwelijks in mogelijkheden.

Door de nederlaag zakt Ajax naar de achtste plaats op de ranglijst met slechts tien punten uit zes wedstrijden. Vitesse passeert Feyenoord en AZ en is de tijdelijke nummer drie met dertien punten.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, De Ligt(Dolberg/33), Viergever, Dijks; Van de Beek (Schöne/46), F. de Jong, Ziyech; Kluivert (Cerny/67), Huntelaar, Younes.

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dabo, Miazga, Kashia, Büttner, Serero, Bruns, Foor, Rashica (Van der Werff/82), Matavz, Linssen (Castaignos/64)