Amsterdam gedeeld koploper, Pinoké verliest

23 september 2017, 14.37 uur · Aangepast 23 september 2017, 15.18 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Peter Verheijen

DEN BOSCH Dankzij een 3-2 overwinning in en op Den Bosch heeft Amsterdam nog altijd een ongeslagen status in de hoofdklasse. Bloemendaal won in Almere en Pinoké verloor van HGC.

Den Bosch - Amsterdam 2-3
In de lastige uitwedstrijd tegen Den Bosch leek Amsterdam na een 0-2 voorsprong en een knappe Bossche comeback, dan toch tegen het eerst puntverlies op te lopen van dit seizoen. De topscorer van het EK, Mirco Pruyser, maakte echter in de 59e minuut de winnende treffer. Daardoor heeft Amsterdam nu negen punten uit drie wedstrijden.

’10 Mirco Pruyser 0-1
’17 Valentin Verga 0-2
’46 Bram van Groesen 1-2
’50 Austin Smith 2-2 (sc)
’59 Mirco Pruyser 2-3

HGC - Pinoké 5-3
Pinoké kwam sterk uit de startblokken met twee doelpunten in vijf minuten. HGC toonde echter veerkracht en liep na de pauze uit naar een 5-2 voorsprong. Thijn Knetemann maakte uit een strafcorner nog de 5-3. Pinoké heeft nu drie punten uit drie wedstrijden.

Almere - Bloemendaal 1-2
De uitblinkende Almere-doelman hield zijn ploeg lange tijd op een punt, maar in de slotminuut werd het verzet dan toch nog een keer gebroken toen Tim Swaen de 1-2 maakte uit een strafcorner. Daarvoor waren Stijn Jolie (Almere) en Florian Fuchs (Bloemendaal) al trefzeker. Bloemendaal is nog altijd ongeslagen. Na drie wedstrijden hebben ze zeven punten.

‘9 Stijn Jolie 1-0 (sc)
’16 Florian Fuchs 1-1 (sb)
’70 Tim Swaen 1-2 (sc)