Ga naar Content
Noord-Holland

Hulpschip na tussenstop vol naar Sint Maarten

21 september 2017, 22.45 uur
Door: · Foto: Defensie

PORTSMOUTH Marineschip Zr. Ms. Karel Doorman is klaar voor de overtocht naar Sint Maarten. In de Engelse stad Portsmouth heeft het grootste schip van de Nederlandse marine nog hulpgoederen opgepikt.

De ruimen en dekken zitten vol, liet de marine vanavond via Twitter weten. "Nu door naar Sint-Maarten."

Het schip is gisteren uitgevaren vanuit Den Helder. Het brengt zeer uiteenlopende goederen naar het verwoeste eiland en naar Saba en Sint-Eustatius: van zendmasten voor het mobiele telefoonnetwerk tot levensmiddelen en van bulldozers en politieauto's tot schoolmeubilair. Verder neemt de Karel Doorman drie paviljoententen mee waar in totaal 36 schoolklassen in passen.

Twee weken
In totaal duurt de reis ongeveer twee weken. Rond de tijd dat het schip aankomt op Sint Maarten, brengt ook minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert een bezoek aan het zwaarst getroffen eiland. Defensie liet vandaag weten dat ze Sint Maarten samen met de premier van Curaçao, Eugene Rhuggenaath, bezoekt.

Lees ook: Marine brengt hulpgoederen naar rampgebied Sint Maarten

Premier Mark Rutte gaat in november naar de drie eilanden. Dat hij het getroffen gebied zou bezoeken was al eerder aangekondigd.