Ga naar Content

Winkelrel in Laren: nieuwe bakker opent pal naast patissier Tessa

LAREN Bewoners van Laren hebben geen goed woord over voor de nieuwste ondernemer die zich in het centrum heeft gevestigd. Bakkersbedrijf Tetteroo opende namelijk een nieuw filiaal, pal naast dat van de jonge onderneemster Tessa, die eigenaar is van Patisserie Jane. Zij is bang dat ze het samen op deze plek niet gaan redden.

Tessa Draijer (24) nam in 2013 op 20-jarige leeftijd de zaak over, nadat de vorige eigenaar was overleden en doopte deze om tot Patisserie Jane. De zaak loopt nu goed, maar het is hard werken voor de jonge onderneemster en het team. 

De komst van de veel grotere bakker Tetteroo een voordeur verder kwam als donderslag bij heldere hemel. "Ontzettend jammer. Als ondernemers moeten we elkaar ondersteunen en niet elkaar in de haren moet gaan zitten. Concurrentie is goed, maar je moet elkaar wel de ruimte gunnen. Dat is nu niet het geval."

Kapot maken
Ook veel dorpsbewoners kunnen weinig sympathie opbrengen voor Tetteroo. Dat bedrijf heeft een paar straten verderop al een filiaal en opent hier nu haar tweede. Op het terras wordt deze actie nu sterk afgekeurd. "Je gaat niet je eigen collega's kapot maken op die manier, dat hoort niet. Waarom moet hij naast zijn collega gaan zitten? Of de één of de ander gaat eraan."

Tetteroo geloof zelf wel dat er voldoende ruimte is voor beide bedrijven, door een groot verschil in assortiment. Bovendien zat er voorheen in het pand al een chocolaterie die ook concurreerde met Patisserie Jane. "Wij zijn echt een broodbakker, terwijl Patisserie Jane zich meer richt op taartjes en haar tea-room waar ze koffie en thee verkoopt. We bijten elkaar niet en dat is ook niet onze intentie. We geloven dat we elkaar juist kunnen versterken."

Not amused
Toch laat ook wethouder Tom Stam aan De Gooi- en Eemlander weten 'not amused' te zijn. "Toen ik van het plan hoorde, heb ik de familie Tetteroo voor een gesprek uitgenodigd en laten blijken dat ik het niet charmant vond. Ik was not amused, maar heb geen middelen om er wat aan te doen."

Foto: