Ga naar Content

VIDEO: Sigarenwinkel Zwanenburg voor vijfde keer overvallen

ZWANENBURG Een sigarenzaak aan de Zwanenburgerdijk in Zwanenburg is al vijf keer overvallen. De haarscherpe bewakingsbeelden van de vijfde overval zijn nu vrijgegeven. “Je schrikt je iedere keer weer te pletter, maar het went nooit”, zegt de eigenaar in Bureau NH.

Doordat de sigarenwinkel, die ook dienst doet als videotheek, al vier keer eerder het doelwit was van overvallers, besloot de eigenaar te investeren in zijn beveiliging. Zo hangt er nu een camera in zijn zaak, waarmee hij van de laatste overval, op dinsdagmiddag 2 mei van dit jaar, haarscherpe beelden heeft kunnen maken.

Lees ook: Man met bivakmuts en vuurwapen berooft fietser

Rond 12.15 uur komen de dieven binnen, nadat ze op een scooter aankwamen. Beiden hadden ze een vuurwapen bij zich. Onder dwang van hun wapen namen ze uiteindelijk een paar honderd euro en een slof sigaretten mee. Toen ze buitenkwamen richtten ze nog een pistool op een klant die net de winkel in wilde gaan.

De eigenaar hoopt dat de beelden leiden tot de aanhouding van het duo. Hoewel hij al vijf keer is overvallen heeft telkens weer diepe impact op hem."Je schrikt je iedere keer weer te pletter, maar het went nooit.” Mensen die het tweetal op de beelden herkennen, kunnen contact opnemen met de politietiplijn op 0800-6070 of met Meld Misdaad Anoniem via nummer 0800- 7000.

Foto: