Ga naar Content

Duivenmelker bestolen van al zijn dieren: ''Dit is het einde van mijn hobby''

DEN HELDER Het is al sinds zijn jeugd zijn lust en zijn leven, maar nu is hij alles kwijt. Piet van der Eijk uit Den Helder kan het niet geloven: al zijn duiven werden deze week gestolen. Het betekent het einde van de hobby voor de verdrietige duivenmelker. ''Ik kan eigenlijk niet zonder ze.''

Van de ene op de andere dag je hobby verliezen, het gebeurde bij Piet. Toen hij maandag het hok opendeed waren al zijn 200 duiven verdwenen. Vermoedelijk waren de dieven uit op de waardevolle prijsduiven en hebben ze voor de zekerheid alles maar meegenomen. "Zelfs de jonge vogels waren weg. Wie doet dat in godsnaam?"

Lees ook: Ruim tweehonderd postduiven gestolen uit til in Den Helder: "Mijn vader zit er doorheen"

Hoewel de meeste duiven de weg naar huis weten te vinden, is er nog geen vogel teruggekeerd. En die komen volgens Piet ook niet meer terug. "De prijsduiven zitten achter slot en grendel en de mindere duiven wordt waarschijnlijk de nek omgedraaid."

Dennis, de zoon van Piet, heeft via Facebook een beloning uitgeloofd voor de gouden tip die naar de daders leidt. Naast de financiële schade, die in de duizenden euro's loopt, is het voor Piet emotioneel erg zwaar. "Ik ben al sinds mijn zesde met duiven bezig. Je kunt wel weer nieuwe duiven kopen maar dat is toch anders. Sommige dieren zijn onvervangbaar. Dat doet me erg veel."

Foto: NH/Tom Jurriaans