Ga naar Content
Noord-Holland

Politie doet nieuw onderzoek naar brute overval op bejaarde vrouw en dochter

20 september 2017, 12.12 uur · Aangepast 20 september 2017, 12.27 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM De politie heeft een nieuw spoor in de berovingszaak op een 67-jarige vrouw en haar 95-jarige moeder. De twee vrouwen werden in 2013 in hun woning aan de Vleutenstraat in Amsterdam overrompelt door twee mannen die hun geld en juwelen meenamen.

De dochter werd rond 4.00 uur wakker door een raar geluid. Toen ze bij haar moeder ging kijken kreeg ze de schrik van haar leven, twee mannen zaten op het bed en hielden de mond van de moeder dicht. Een van de overvallers gaf aan dat de dochter stil moest blijven en dwong haar op het bed. 

Er werd tegen de vrouwen gezegd dat er gewapende mannen buiten stonden die hen zouden aanvallen als ze niet meewerkten. In de hoop dat de overvallers weg zouden gaan gaf de dochter hen geld. Maar de overvallers wilden ook de juwelen van de vrouwen, daarom dwongen ze hen te vertellen waar die lagen. De sieraden die de vrouwen droegen werden van hun lichaam gerukt. 

Nieuwe informatie
De politie heeft nu nieuwe informatie binnengekregen, daarom is de zaak heropend. Het opvallende is dat de overvallers tijdens de overval zeiden dat zij getipt waren. Het is mogelijk dat een bekende van de vrouwen heeft geweten dat er sieraden in het huis lagen en dat heeft doorverteld. 

Beschrijving verdachten
De overvallers worden beschreven als twee mannen rond de 30 tot 35 jaar, één van 1.70 meter en de andere 1.80 meter. Omdat de vrouwen gedwongen werden hun bril af te zetten, konden zij niet meer van de verdachten zien. De mannen spraken tegen hun slachtoffers Nederlands, maar een onbekende taal tegen elkaar.