Ga naar Content
Noord-Holland

NH Peilt: HEMA maakt kinderkleding genderneutraal

20 september 2017, 11.46 uur · Aangepast 20 september 2017, 11.58 uur
Door: · Foto:

HEMA stopt met aparte kinderkleding voor jongens en meisjes. De geslachtsaanduiding verdwijnt van de kledinglabels en de verpakking. Goed idee of niet?

Kids
HEMA is volgens de Volkskrant de eerste Nederlandse winkelketen die de kinderkleding genderneutraal maakt. Eerder dit jaar hief HEMA in enkele honderden winkels al de aparte afdelingen voor jongens en meisjes op. De afdeling voor kinderkleding heet daar nu simpelweg 'kids'.

Hartjes-onderbroeken
HEMA's inkoopdirecteur zegt in de Volkskrant dat de keten steeds vaker klachten kreeg. Zo had een meisje van 10 jaar op Facebook aan de winkelketen gevraagd om stoerder meisjesondergoed. Ze was de hartjes-onderbroeken beu.

Sekse-stereotypen
In Groot-Brittannië besloot warenhuisketen John Lewis deze maand ook om jongens- en meisjesetiketten uit de kleding te halen. Het bedrijf nam dat besluit 'om geen sekse-stereotypen te versterken'.

Wat vind jij?
Is dit een voorbeeld voor andere winkelketens en zou het verschil tussen jongens- en meisjeskleding overal moeten verdwijnen of niet?

NH Peilt is de hele dag online, om 12:40 en 16:40 uur op NH Radio en vanaf 17:00 uur bij NH Nieuws op tv. De meeste reacties op NH Peilt staan op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]