Gelegenheidsaanvoerder Wout Weghorst goud waard voor AZ

19 september 2017, 23.53 uur · Aangepast 20 september 2017, 00.45 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Paul Roling

MAASTRICHT Alles behalve een makkelijke wedstrijd had AZ in Maastricht, maar dankzij twee doelpunten en een assist van Wout Weghorst heeft AZ de volgende ronde van het bekertoernooi bereikt. De gelegenheidsaanvoerder maakte met een kopbal in de 84e minuut de 2-3 en dus een einde aan de ambities van MVV.

In de zevende minuut kwam AZ al op voorsprong. Het doelpunt werd gemaakt door Pantelis Hatzidiakos. De verdediger schoot raak uit de draai. De Nederlandse verdediger met Griekse achternaam speelde voor aanvoerder Ron Vlaar.

Kansenregen MVV
Na de openingstreffer kreeg MVV kansen via Alessandro Ciranni en Joeri Schroijen. Eerst komt Ciranni net niet bij een voorzet, daarna handelt Schroijen niet snel genoeg. AZ maakte bijna de 2-0, maar de kopbal van Joris van Overeem gaat net over. Een strakke voorzet van MVV werd door Marco Bizot voor de neus van Marvin Ogunjimi gekaapt. Ook Dean Koolhof was bijna trefzeker, maar hij schoot naast.

Gelijkmaker
De thuisploeg kwam in de 35e minuut dan toch op 1-1. Een corner wordt op fraaie wijze door Samy Mmaee in de kruising gekopt. De gelijkmaker was op dat moment meer dan terecht.

Weghorst schiet raak
Toch was het AZ dat met een beter gevoel de kleedkamer kon opzoeken. Een voorzet van Alireza Jahanbakhsh werd in de 42e minuut door Wout Weghorst binnen getikt (1-2).

AZ had weinig te duchten de eerste 25 minuten na de pauze. Kansen op de 3-1 werden niet benut door Mats Seuntjens en Thomas Ouwejan.

Weer Mmaee
Vanuit het niets kwam MVV weer op gelijke hoogte. Uit een vrije trap was Mmaee in de 72e minuut wederom trefzeker, ditmaal met een technisch hoogstandje. In de 78e minuut kon Ogunjimi de wedstrijd beslissen maar vond Bizot op zijn weg naar het doel.

Weghorst kopt raak
In de 83e minuut kwam AZ voor de derde keer op voorsprong. Een voorzet op maat van Jahanbakhsh werd hard door Weghorst achter de Limburgse doelman gekopt. In de slotfase hielden de Alkmaarders de deur dicht en daardoor bekert AZ een ronde verder.

Opstelling MVV: Verrips; Janssens (Kostons/89), Mmaee, Ciranni, Pereira; Nys, Koolhof (Yildirim/89), Loshaj;Okita, Ogunjimi, Schroyen (Golpek/58)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson (Midstjo/63), Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan; Til, Vejinovic, Van Overeem (Dos Santos/81); Jahanbakhsh (Helmer/84), Weghorst, Seuntjens