Tien Volendammers bereiken volgende ronde in de beker

19 september 2017, 22.58 uur · Aangepast 19 september 2017, 23.48 uur
Door: · Foto: NH Sport / Edward Dekker

KATWIJK De opluchting moet groot zijn geweest bij FC Volendam-trainer Misha Salden toen invaller Dylan Mertens in de 88e minuut de 3-1 maakte. De Volendammers kwamen al vroeg op achterstand en moesten met tien man verder toen Luis Pedro rood kreeg.

Een sfeeractie bij de opkomst gaf de wedstrijd het bekergevoel wat er vaak komt kijken bij een wedstrijd tussen een amateurvereniging en een profclub. De thuisploeg was vastberaden om resultaat te halen en kwam na vijf minten op voorsprong. Yordi Teijsse passeerde Hobie Verhulst. Quick Boys kwam bijna op 2-0, maar Erik Schouten kon een inzet van Reda Kharchouch van de lijn halen.

Rood en de gelijkmaker
Het leek een zure avond te worden voor de Volendammers toen Luis Pedro bij een opstootje de rode kaart kreeg. Met tien man kwam FC Volendam in de laatste seconden van de blessuretijd op gelijke hoogte. Spits Teije ten Den knikte een voorzet van Nick Doodeman binnen.

Voorsprong FC Volendam
De Volendammers kwamen goed uit de kleedkamer. Runderkamp kopte een doorgeknikte bal van Ten Den achter doelman Martijn de Zwart en zette daarmee de ploeg van Misha Salden voor het eerst sinds lange tijd weer op voorsprong. De Katwijkers zochten met man en macht naar de gelijkmaker en waren twee keer kansrijk. Teijsse raakte de lat en uit een vrije trap schoot á Cohen op de kruising.

Beslissing
De thuisploeg bleef jagen op de gelijkmaker. Verdediger Dennis van der Plas was met het hoofd dichtbij een doelpunt. Met tien man hield FC Volendam knap stand in de slotfase. In de 88e minuut besliste invaller Dylan Mertens de wedstrijd. Met een harde knal van buiten de zestien schoot Mertens de bal tegen de touwen.

Opstelling Quick Boys: De Zwart; Bentem, Van der Plas, Ravensbergen,Mahmoed (Lukoki/85),Kharchouch, Teijsse, Van Steen (Kuijvenhoven/80), De Vreugd(Boukhari/65), Á Cohen, Maeda

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Veerman, Visser (Kwakman/70), Runderkamp (Mertens/81); Doodeman, Ten Den, Pedro