Ga naar Content
Noord-Holland

Ruim tweehonderd postduiven gestolen uit til in Den Helder: "Mijn vader zit er doorheen"

19 september 2017, 21.57 uur · Aangepast 19 september 2017, 23.17 uur
Door: · Foto: Dennis van der Eijk

DEN HELDER Een of meerdere dieven hebben afgelopen zondag een duiventil aan de Kortevliet in Den Helder leeggeroofd. Ze namen ruim tweehonderd volwassen duiven, jonge vogels en eieren mee.

Al meer dan een halve eeuw is Heldenaar Piet van der Eijk (64) verknocht aan postduiven, schrijft zijn zoon Dennis in een emotionele Facebook-post. "Als iets dan zo plotseling bij je wordt weggetrokken, kun je je voorstellen dat er iets knakt." 

Piet 'zit er inmiddels aardig doorheen', schrijft zijn zoon. Over de 'oudjes' - de volwassen duiven -  maken ze zich geen grote zorgen. "Die redden zich wel", aldus Dennis. "Maar wat men zich niet realiseert is dat de (nog niet uitgekomen) eieren en de jonkies zich minder goed kunnen behelpen. Beter gezegd: die zijn ten dode opgeschreven!"

Tweede kans
Hoewel de politie inmiddels op de hoogte is, geeft Dennis de daders graag een tweede kans. "Bij deze dan ook de kans jezelf te melden, mocht je de dader zijn of kennen, voor aankomende zondag (een week bedenktijd voor deze zonde moet toch wel genoeg zijn..??)." De gouden tip is bovendien 'een aardig bedrag' waard, besluit Dennis. 

Foto: Dennis van der Eijk