Ga naar Content
Noord-Holland

Wapenexpert opgeroepen om waterpistool uit sloot te vissen

19 september 2017, 19.15 uur · Aangepast 19 september 2017, 19.27 uur
Door: · Foto: Politie Aalsmeer Uithoorn

UITHOORN De politie in Uithoorn stond vandaag meteen op scherp toen zij een melding kregen dat er een vuurwapen lag in een sloot aan de Zijdelweg. Toen de vuurwapenexpert tot zijn knieën in het water stond, werd echter snel duidelijk dat het om een waterpistool ging.

Agenten gingen na de melding eerst zelf kijken en zagen ook een wapen in het water liggen. Zelf konden zij niet zien om wat voor een wapen het ging, daarom werd een wapendeskundige ingeschakeld om het object op te ruimen. 

Bij de Zijdelweg aangekomen ging de deskundige aan het werk. Hij klom het water in en probeerde om geen sporen uit te wissen, maar al snel bleek dat de man 'voor niets' het water in was gegaan: het ging namelijk om een waterpistooltje. Nadat het wapen geborgen was, wist de politie zeker dat het een nepwapen was. 

Waarschuwing
De politie Aalsmeer/Uithoorn waarschuwt mensen dat het moeilijk is om in te schatten wanneer een wapen nep of echt is. "Wees je bewust dat dit geen voorwerpen zijn waar grapjes mee kunnen worden uitgehaald. Want zeker hierbij kunnen enkele seconden dan te laat zijn", schrijft de politie op Facebook.